Houding

Houding is een van de belangrijkste factoren voor de fysieke en mentale toestand van het individu. Houding wordt beïnvloed door erfelijke aanleg, anatomische structurele beperkingen, slechte lichaamshoudinggewoonten, en het beroep. Ideale houding betekent dat het lichaam in balans is met minimale stress en belasting op gewrichten en spieren. Slechte houding is vaak een neerwaartse spiraal omdat het lichaam meestal slechte houding compenseert met een nog slechtere houding. Mensen met een slechte houding hebben vaak last van hoofdpijn, nekpijn, pijn tussen de schouderbladen en uitstralende pijn langs de armen of benen, pijn in de onderrug en moeite met ademhalen. Het onderhouden van een goede houding brengt vele voordelen met zich mee en is belangrijk voor iedereen.

Voordelen van een goede houding:

 1. In het algemeen minder pijn
 2. Betere sportprestaties
 3. Houdt botten en gewrichten in de juiste uitlijning
 4. Voorkomen van artritis
 5. Vermindert de stress op de ligamenten
 6. Voorkomt dat de ruggengraat vast zit in abnormale posities
 7. Voorkomt vermoeidheid
 8. Voorkomt spanning en overmatig spiergebruik
 9. Voorkomt rugpijn en spierpijn
 10. Verbetert vertrouwen
 11. Verbetert de spijsvertering
 12. Gemakkelijkere ademhaling

Postural Behandelingen

CPS Certified Posture Specialist

Gecertificeerde houding specialisten beoordelen en scholen hun klanten op alle terreinen van houding en lichaamshouding. De specialisten evalueren de anatomische structuren van de wervelkolom en andere extremiteiten, achterhalen hoe de slechte houding van het lichaam is ontwikkeld en hoe deze aandoening kan worden hersteld om de kans op orthostatische disfunctie, pijn-in-de-rug, en de kans op letsel te verkleinen. Houdingsspecialisten leren hun cliënten methoden om de houding te corrigeren en andere patronen om de houding te verbeteren. Ze verlichten pijn in de rug en leiden mensen op via cognitieve methoden en bewegingsoefeningen.

PRT Certified Resistance Training Professional

Resistance 'letterlijk: weerstand' opleidingsspecialisme  is gebaseerd op het principe dat de spieren van het lichaam altijd een weerstand willen overwinnen wanneer dat nodig is. Met behulp van de juiste technieken en apparatuur, en op advies van een gekwalificeerde trainer kunt u veilig oefenen om letsel te voorkomen. Het is belangrijk om de juiste lichaamshouding te behouden om het risico op letsel te allen tijde te voorkomen. Professionele trainers analyseren de perfecte weerstand bewegingen voor hun klanten en leren dat aan. Ze leren cliënten biomechanisch veilige en effectieve weerstandoefeningen en ontwerpen trainingsprogramma's om de houding en uitlijning van het lichaam te corrigeren en blessures te voorkomen.