Knie

Pijn in de knie komt vaak voor en wordt veroorzaakt door hetzij direct letsel, zoals bijvoorbeeld het verdraaien bij voetballen of komt meer geleidelijk in de tijd voor als gevolg van degeneratieve aandoeningen zoals slijtage. Fysiotherapeuten hebben ervaring in het diagnosticeren en behandelen van acute en langdurige knieklachten.

 

Kniepijn behandeling
Fysiotherapie haalt zeer gunstige resultaten in de behandeling en het terugdringen van pijn in de kniegewrichten. Knieklachten worden behandeld door het gewricht te mobiliseren gecombineerd met intapen en oefentherapie. Na verwondingen of chirurgische ingreep, zal een oefenprogramma op maat worden gemaakt om de kracht van de knie en beenspieren te verbeteren. Daarbij is de balans van het lichaam belangrijk voor het verhogen van de wandelprestaties.

 

Voorbeelden van knie voorwaarden aandoeningen die met succes behandeld kunnen worden met fysiotherapie
Postoperatieve revalidatie, na-een-breuk revalidatie, patello-femorale syndroom, ITB syndroom, tendinopathies, acute verstuikingen en verrekkingen, ACL tear, meniscusletsel en revalidatie na het plaatsen van een protese kniegewricht.